October 6, 2008

POVRATAK RUZA ZA USNE



Ukoliko pratite svetsku modnu scenu i aktuelne trendove za ovu sezonu, svakako vam neće promaći make up tendencije koje su predstavili najpoznatiji svetski modni dizajneri na održanim nedeljama mode širom sveta. Ono što je primat već godinama u nazad jeste prirodan i negovan izgled, prvenstveno lica i kose i blistavi ten koji ostavlja utisak zdravlja i telensnog balansa. Međutim, iako neke od svetskih modnih kuća i dalje insistiraju na maksimalno prirodnom izgledu i minimalnom mejk-apu, ove sezone u velikom broju jesenjih kolekcija se forsirao jedan od najznačajnijih simbola ženstvenosti - ruž na usnama. Dolče i Gabana u svojoj kolekciji za jesen zimu i dalje prednost daju natural izgledu, Oskar de la Renta i Versaće odlučili su se za istaknute oči, ali trend koji je bio najupečatljiviji na gotovo svim evropskim nedeljama mode i koji su ispratili Vera Vang, Roberto Kavali, Guči i mnogi drugi je upravo povratak jarko crvenih, pink i bordo ruževa za usne. Šminka je definitivno vrlo važna u životu, gotovo svake žene, a sve one koje šminkom umeju da istaknu svoje kvalitete, ne sumnjamo, zanima šta je to aktuelno i posh kada je u pitanju mejk-ap. Obzirom da je ove jeseni i zime ruž na usnama apsolutni hit, pokušali smo da vam otkrijemo sve pojedinosti vezane za ovaj modni detalj i neke male savete i trikove koje bi trebalo da imate u vidu, ukoliko se odlučite da na ovaj način istaknete svoje usne.


Porcelanski ten


Ono što je neophodno da posedujete ukoliko volite da nosite izražajan ruž na usnama je, pre svega - besprekoran ten. Nega lica je jedan od osnovnih preduslova za šminkanje i blistav, kremast ten je nešto što treba da vam bude na prvom mestu. Kada se odlučite da stavite ruž, svi eventualni nedostatci, flekice ili crvenilo na licu, će automatski biti još vidljiviji jer usne istaknute jakom bojom naglašavaju i ostale boje na licu. Ukoliko vaš ten nije stopostotno ujednačen, ako tu i tamo imate poneku flekicu ili bubuljčicu, uvek ga možete sasvim lepo “doterati” nekim od tečnih i pudera u prahu koji danas postoje na tržištu. Naša topla preporuka je uvek dobar i pouzdan “Max Factor Lasting performance” ili neki od “long lasting” tečnih pudera čuvene kompanije “Lancome”. Ove jeseni je primat - beo aristokratski ten. Zato radite na njemu. Zaboravite solarijume i kreme za samopotamnjivanje, jer ništa celokupnom izgledu ne daje tako prefinjen i sofisticiran šmek, kao kristalno beo ten. Takođe, lice belo poput mleka je savršeno u kombinaciji sa jarko crvenim karminom i sve više svetskih zvezda se odlučuje za takav izgled - Kristina Agilera, Džesika Simpson, Gven Stefani, Gvinet Paltrou i dr.

Nenaglašene oči

Kada koristite jak ruž na usnama, senčenje očiju bi po pravilu trebalo svesti na minimum i to raditi uglavnom svetlim, prirodnim nijansama. Za one devojke koje vole i koriste veštačke trepavice, ako postoji neka varijanta gde su one opravdane, to je u ovom slučaju. Vrlo je posh imati duge, povijene trepavice u kombinaciji sa crvenim karminom, što predstavlja izgled koje su svojevremeno plasirale svetske dive poput Merilin Monro, Ave Gardner, Elizabet Tejlor. Kada birate veštačke trepavice, zaboravite na one previše guste i “četkaste”, jer one izgledaju vrlo loše i “fake”. Na tržištu se može naći veliki izbor izuzetno prirodnih, lepo oblikovanih trepavica, tako da je korišćenje onih “preteranih” apsolutno neopravdano. Sedefasta senka boje kože ili beličasta je idealna u kombinaciji sa crvenim, bordo ili pink ružem na usnama, ali ako vaše oko “ne trpi” takvo senčenje, blago smeđe i zlataste nijanse na kapcima su potpuno ok.
Prirodno rumenilo

Ukoliko ste ispoštovali naš prvi savet i klonili se solarijuma i krema za samopotamnjivanje lica, te svoj ten doveli do savršenstva i prirodne beline, ono što će vašem izgledu dati svežinu i zdrav izgled je svakako - rumenilo. Mnoge žene greše, pa uz crveni karmin, stavljaju smeđe ili zagasito rumenilo, ali uz beo ten i svetlu senku na očima najbolji izbor je boja prirodnog rumenila. Svetlo ružičasto ili eventulano kajsijasto rumenilo je jedino dozvoljeno u kombinaciji sa izražajnim ružem i najbolje je naneti ga pažljivo i u tankom sloju na jagodice. Rumenilo mora da deluje prirodno i u ovom slučaju kada nam je ten beo, treba da doprinese što zdravijem izrazu, a eliminiše izgled “ispijenog lica”. Takođe, poseban oprez je vezan za količinu. Ukoliko se pretera sa rumenilom, celokupan izgled može da izazove kontraefekat.





Crnka, plavuša, crvenokosa…

Ruž za usne podjednako atraktivno može izgledati uz bilo koju boju kose. Plavuše, crnke ili crvenokose sasvim je svejedno, jer je on svakoj nijansi kose može dati poseban šarm. Jaki ruževi se obično vezuju za crnke i njihovu fatalnost, ali ne zaboravimo da su svetski poznate plavuše poput Merilin Monro, Kim Besindžer ili Pamele Anderson, svoju svetsku slavu doživele upravo noseći crveni ruž. Nekada su to bile Ava Gaardner, Beti Pejdž ili Liz Tejlor, a danas ruž na usnama ponosno nose i promovišu vamp crnke Anđelina Džoli, Dita Von Tis, Eva Longorija, Penelope Kruz… Ruž je kao detalj, decenijama predstavljao simbol ženstvenosti i senzualnosti, pa kao takav je morao da doživi svoju reinkarnaciju. Žene naprosto ne mogu bez ruža na usnama i ma koliko slepo pratile trendove, apsolutno smo sigurni da svaka od vas u svom neseseru ima bar nekoliko ruževa različitih nijansi.


Posh Magazin

1 comment:

Anonymous said...

треба проверити:)